lauantai 17. syyskuuta 2016

EHDOLLINEN MUOTOILU

TAVOITE: Osaa käyttää edollistamuotoilua niin, että se on tarkoituksen mukaista vaikka arvot muuttuisivat taulukossa. Osaa laskea virhepisteet ja laittaa ne oiken näkyviin tulostaulukossa.

TEHTÄVÄ: Muokkaa pohjatyökirja MUOTOILU:ssa olevaa EHDOLLINEN muotoilu taulukkoa siinä olevien ohjeiden mukaan.

1. VARASTOTILANNE

Valitse valkoisella ristikursolilla maalaamalla luvut, joita ehdollinen muotoilu koskee. Valintanauhasta ALOITUS - Ehdollinen muotoilu - Uusi sääntö, tee siihen kuvassa näkyvät määritykset. Paina painiketta Muotoile..



Valitse täyttövälilehdeltä keltainen

Ehdot ja muotoilu valittu, hyväksy valinta.

Testaa muotoilun toimivuutta.
OHJEVIDEO: Ehdollinen muotoilu (varastotilanne)

1. AGILITYTULOKSET

Valitse valkoisella ristikursolilla maalaamalla luvut, joita ehdollinen muotoilu koskee. Valintanauhasta ALOITUS - Ehdollinen muotoilu - Uusi sääntö, tee siihen kuvassa näkyvät määritykset. Paina painiketta Muotoile..

Valitse Fontti välilehdeltä lihavoitu ja musta
Tarkista, että määritelyt ovat oikein ja paina ok.
Jatka saman alueen mutoilua ja valitse uudelleen valintanauhasta ALOITUS - Ehdollinen muotoilu - Uusi sääntö tee siihen kuvassa näkyvät määritykset. Paina painiketta Muotoile. Valitse välilehdeltä väri tumman punainen ja välilehdeltä fontti valkoinen.

VIRHEPISTEIDEN LASKEMINEN 

Valitse valkoisella ristikursolilla solu, johon tulos lasketaan. Paina kaavarivillä olevaa Lisää funtio -painiketta fx. Etsi ja valitse JOS -funtio.
Valitse parin 1 tulos (numero) hiirellä ja paina > -painiketta, valitse Ylärajan numero ja paina F4 painiketta. F4 painikkeella saat soluosoitteen kiinteäksi. Se pitää olla kiinteä, koska joka rivillä olevaa parin tulosta verrataan Ylärajan arvoon. Mene kohtaan Arvo_jos_tosi. Valitse parin 1 tulos (numero) hiirellä ja paina - -painiketa. Valitse Ylärajan numero ja paina F4 painiketta. Osoitteen pitää olla kiinteä, koska Ylärajan numero on vain yhdessäkohtaa taulua ja se pitää vähentää jokaisen parin tulosesta (jokaisella rivillä). Mene kohtaan Arvo_jos_epätosi ja kirjoita siihen numero 0. Sillä aikavirhepisteitä ei tule, jos yläraja ei ylity. Paina ok.

Ota ylimmäisen virhepistetulos solun täyttökahvasta kiinni ja kopio laskutomistusta riittävästi alaspäin. Laita pisteet keskitetyksi.


Testaa muotoiluiden ja virhepisteiden laskemisen toimivuutta.
OHJEVIDEO: Agilitytulokset ja virhepisteet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti