tiistai 20. syyskuuta 2016

Ulappa

OHJE: Kirjoita ensin kaikki teksti

Kirjoita ensin kaikki teksti ja luvut. Käytä vuosiluvuissa (20xx)  tätä kuluvaa kolmea aiempaa vuotta.

SUMMA() -FUNTION TEKEMINEN

Mene ensimmäiseen soluun, jossa on laskettava kaikki yhteen. Valitse ALOITUS valintanausta paike, jossa on SIGMAn kuva.
Tarkasta, että summa funktio ehdottaa oikea aluetta yhteenlaskettavaksi. Hyväksy oikea alue kaava rivin koukku painikkeella tai enterillä.
Koska myös muut sarakkeet on laskettava yhteen. Ota jo lasketun sarakeen solun täyttökahvasta hiiren ykköspainiketta painamalla kiinni ja kopioi hiirellä vetämällä  SUMMA() -funktio myös muille sarakkeille. OHJEVIDEO

MUOTOILUT


Valitse solu, johon otsikko on kirjoitettu ja laita fonttikooksi 24.
Valitse mustalla nuolella (hiiren ykköspainike alas) B, C, D, E, F ja G -sarakkeet.
Mene kursorilla E ja F sarakkeen väliin. Etsi kaksipäinen musta nuoli, paina hiiren ykköspainike alas ja vedä E sarake niin leveäksi, että sana taloustavara mahtuu kokonaan näkyviin soluunsa. Muut valitut sarakeet tulevat yhtä leveiksi.
Valitse hiiren valkoisella ristikursorilla vetämällä ensimmäiseltä riviltä solut A1:G1. Paina Aloitus -valintanauhan painiketta Yhdistä ja keskitä

Valitse hiiren valkoisella ristikursorilla vetämällä solut A2:G2. Paina Aloitus valintanauhan painiketta Yhdistä ja keskitä.


Valitse hiiren valkoisella ristikursorilla vetämällä solut B4:C4, paina sitten CTRL -painike alas ja PIDÄ ALHAALLA.

Valitse hiiren valkoisella ristikursorilla vetämällä solut D4:E4, päästä hiiren painike, mutta pidä CTRL alhaalla edelleen. Valitse vielä hiiren valkoisella ristikursorilla solut F4:G4. Nyt päästä hiirestä ja sen jälkeen vapauta myös CTRL-painike. Paina Aloitus-valintanauhan painkiketta Yhdistä ja keskitä.
Valitse hiiren valkoisella ristikursorilla vetämällä kaikki solut B5:G12 ja paina Aloits -valintanauhan painkiketta Keskitä.
Valitse hiirellä napauttamalla otsikko aktiiviseksi. Valitse Aloitus valintanauhalta Fontin väri ja valitse mieleisesi väri. Huom alareunassa on vielä Lisää värejä.. vaihtoehto, josta saat määriteltyä käyttöös esim. yrityksen oman tarkan värin.

Valitse solut B4:C5 hiiren valkoisella ristikursorilla vetämällä. Valise Aloitus -valintanauhasta alueelle väri. Toista sama ensi soluryhmälle C4:E5 ja anna sille väri, sitten vielä soluryhmä F4:G5.


Valise valkoisella rastikursorilla riviltä 12 solut A12:G12 ja paina Aloitus -valintanauhasta lihavoitu painiketta (paksu B)
Valitse hiiren valkoisella ristikursorilla vetämällä solut B4:C11, päästä hiiren painike. Paina CTRL painike alas ja pidä alhaalla. Valitse vielä hiiren valkoisella ristikursorilla solut D4:E11 päästä hiirestä (pidä CTRL alhaalla) ja valiset F4:G11. Nyt päästä hiirestä ja sen jälkeen vapauta myös CTRL-painike. Ota reuanviivoista kohta lisää reunoja.

Ota reunaviiva välilehdeltä ensin Viivan tyyli, sitten valitse viivalle väri ja sijoita ne esikatseluruutuun nimeltä Reunaviiva paikolleen. Sitten paina OK -painiketta.
Sitten valitse vielä YHTEENSÄ rivi ja sille reuanviivat kuten edellä, sekä taustaväri taustaväripainikkeesta.

OHJEVIDEOT:
Summa funktion tekeminen ja kopiointi täyttökahvan avulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti