tiistai 16. joulukuuta 2014

Matkalaskut

1. Kajaani-Helsinki

Kokousmatka alkoi klo 6:45 lumisateessa ja pimeässä. Klo 5:00 nousin lämpimästä, vaimoni vierestä ja lakaisin autoni lumesta Menninkäisentie 5:n pihassa Kajaanissa. 
Ajoin autollani Kajaanin lentokentälle. 

Ajelin Popedan: "Onhan päivä vielä huomennakin" tahdissa Kajaanin lentoasemalle.(tarkista kilometrit internetistä). Koko päivän parkkeerausmaksu on 9,50 €.
Matkustan Helsinkiin lentämällä. Lentomatka Kajaani - Vantaa. Lentolipun Helsinkiin ja takaisin sain firman näpäsäkältä Lauralta. Lennon aikana kertasin kokousaineiston, pääni tuntui raskaalta sekä sekavalta.
Kentällä oli niin paljon jonoja ja ruuhkaa, että minulle tuli todellinen kiire. Oli pakko ottaa taksi. Ajoin taksilla Kiasamaan, jossa minulla oli palaveri tulevasta näyttelystäni. Tavoitteeni oli olla klo 12:00 neuvottelussa Kiasman näytteytilavastaavan kanssa. Pääsin perille 12:07 ja taksikuski veloitti luottokortiltani 53,70 €.

Näyttelyvastaava Kalle Kuolevaisella oli paljon ideoita ja sai minut innostumaan aiheesta. Visioimme pitäkään ja hartaasti omaa osuuttani Tulevaisuuden häröt näyttelysalissa. Sain itselleni Kisamasta kolmion muotoisen näyttelytilan, jossa Kalle sai minun näkemään uusia innovatiivisia ratkaisuja installatioideni esille tuontiin. Kävimme yhdessä syömässä Kiasman kahvilassa. Ostin paniinin ja ison teen. Maksoin siitä 15,50 €. Jatkoimme ideontia vielä lounaan luomassa.  

Sitten minulla oli tapaaminen viehättävän Liisa Liurun kanssa. Myin istallaatiotani heidän firman tilavaan ala-aulaan. Lähdin Kiasmasta raitiovaunulla osoitteeseen Mannerheimintie nro 12:ta. Maksoin raitiovaaunun mobiililipun kännykälläni. Nyt en muista mitä se maksoi, mutta tarkista yksittäislipun hinta, jotta saat sen matkalaskuuni oikein.

Kokous oli lyhyt ja ytimekäs, sain installaation "Myyrmäen Myyt" myytyä ja joudun jättämään harmittavan nopeasti viehättävän Liisan jatkaman töitään ja matkustin metrolla rautatieasemalle, maksan kertalipun kännykällä (tarkesta hinta). Minulla hetki aikaa ja marssin Coloradoon syömään kunnolla. Söin lihaisan annoksen Burger from Hell ja maksoin siitä 22 €.

Vatsa täynnä, etsin Finnair City Busin. Maksoin matkan kuskille Helsingin rautatieasema - lentokenttä (tarkista hinta aikataulusta). Lentolippu oli laukussani.

Oma auto löytyi lumeen hautautuneena Kajaanin. Kaivoin sen hagesta ja ajoin kotiin Menninkäisentielle. Perillä klo 19.50. Vaimo oli laittanut iltapalaa ja lämmittänyt sauna.

2. Työssäoppimissopimusten päivä

Herään aamulla klo 6:06 puhelimen herätysääneen, jossa linnut laulaa ja puro solisee. Laitan illalla lataamani kahvinkeittimen porisemaan ja teen aamupalan. Aamupalan jälkeen marssin koirieni kanssa Petrin puiston ympäri. Linnut laulaa ja aurinko häikäisee silmiäni. Otan autoni kotipihastani Rovastinkatu 18, Iisalmi. Ajan työpaikalleni Savon ammatti- ja aikuiosopistolle hakemaan työssäoppimissopimuspaperit.

Ensimmäinen paikka on Pyhäsalmen kaivos. Mielenkiintoinen paikkaa. Tarjosivat kahvia ja pullaa. Sopimuksen lomassa kertoivat kaivostoiminnasta ja siitä miten paikkakuntalaiset tarkistavat kellonsa klo 22:00 räjäytyksistä.

Seuraavaksi ajoin Kiuruveden MW Powerille. Siellä on toimistonpolun opiskelija työssäoppimassa. Teimme työssäoppimisopimuksen tutkinnon osista organisaation asiakirjatuotanto, toimistopalvelut, verkkopalvelut ja toiminnankannattavuuden suunnittelu.

Sieltä ajoin Kiuruveden ABC:lle. Jossa oli Joonas Janatuinen työssäoppimassa. Hän on ensimäsen vuoden opiskelija ja teimme hänelle sopimuksen tutkinnon osasta asiakaspalvelu. Hänelle sovimme arviointiajankohdan 15.4. klo 7:00. 

Lounasaika, ajoin syömään opistollemme. Ruokatauon jälkeen kävin Genelecillä, jossa on harjoittelemassa Taavetti Taivainen. Hänelle teimme työssäoppimisopimuksen talouspalvelun ja kirjanpidon tutkinnonosien suorittamisesta. 

Geneleciltä ajoin Olville, jossa on toimistopolkua suorittava Olli Auvinnen. Hänelle teimme sopimukset organisaation asiakirjatuotannosta ja sähköisestä kaupankäynnistä.

Vielä kahdelle sopimukset. Sopimukset tutkinnon osista kaupan palvelu ja myynti sekä asiakaspalvelu tehdään Raili Vainiolle ja Raimo Valamolle. He ovat työssäoppimiassa Agrimarketissa, Iisalmessa.

Agrimarketissa minulle tarjottiin kahvit ja voisilmäpulla. Sopimusten kirjoittamisen jälkeen myymäläpäällikkö näytti minulle heidän Luotsi CRM -järjestelmää ja kertoivat kokemuksia sen tehokkuudesta se on sekä sillä tehtävästä asiakashallinta työstä esim. mainonnan ja kampanijan kohdentamiseen tietyille ryhmille.

Päivän päätteeksi ajoin vielä opistolle ja arkiston sopimukset arkistointiohjeiden mukaisesti holviimme. Ja sitten ajoin kotiin Rovastinkatu 18:ta, jossa koirani odottivat jo jalat ristissä. Lähdimme lenkille Petrinpuistoon.

--------------------------

3. Iisalmi-Joensuu

Autoni on rikki, minun on päästävä Joensuuhun esimiehen määräyksestä luennoimaan Flip classroom pedagogiikan käytöstä ammatillisessa koulutuksessa. Minun on käytettävä julkisia kulukuneuvoja. Lähden Lohkarekuja 8:sta aamulla 7:15 paikallisliikenteen bussilla. Maksan bussin taskustani löytämilläni kolikoilla. Ajan bussilla keskustaan ja menen puolijuoksua rautatieasemalle. Ehdin kuin ehdinkin InterCity junaan, joka lähtee Joensuuhun klo 7:27. Joudun vaihtamaan taajamajunaan Piesämäellä. Ostan InterCity junalipun Iisalmi-Pieksämäki kondutööriltä käteisellä, koska olin unohtanut ostaa sen etukäteen.

Nyt minulla on aikaa, kerrata luento-osuuteni. Ostan aikanikuluksi myös VR:n verkkokaupasta e-lipun 11:43 Pieksämäeltä Joensuuhun lähtevään Taajamajunaan 721 e-lipun. Tarkastan, millä paluuni Iisalmeen onnistuu. Junalla ei pääse on tultava bussilla. Varkauteen lähtee linja-auto klo 15:00 ja on perillä klo 17:15. Varkaudesta hyppään klo 17:15 vakiovuorobussiin ja matkustan sillä Kuopioon, jossa olen 18:30. Kuopiosta päsäen lähtemään linja-autolla Iisalmeen klo 19:30 ja olen Iisalmessa klo 21:00. Linja-autoihin ei voi ostaa lippua netistä, joten ne on ostettava bussista.

Kertaan luentoni huolella läpi, mietin mitä vastaväitteistä voi yleisö esittää ja mietin niihn valmiiksi hyvät vastukset. Päätän olla kiinnostunut ja innostunut vastaväitteistä, niin uskon saavani yleisön puolelleen. Saavumme Piesämäelle klo 9:20 ja minulla on runsaasti aikaa junan lähtöön. Lähden syömään Ravintola Tähteen syön ja maksoin ruoasta 19,50 €. Ostin päivän Savon Sanoman ja maksoin siitä 2,50 €. Kävelin takaisin asemalle.


Joensuuhun pääsin klo 13:52 ja luentoni alkoi klo 14:10, joten oli otettava taksi Pohjois-Karjalan opisto ja ammattiopisto Niittylahti, Niittylahdentie 297, Joensuu. Taksi maksoi 15,50 € tilasin hänet hakemaan minut klo 14:45 ja ajoin sillä bussiasemalle ja se maksoi 16,80 €. Ehdin nippa nappa klo 15:00 bussiin. Kuopoissa minulla on odotettava tunti seuraavaa bussia. Joten käyn kahvilla, ostan kahvin kaveriksi voisarven ja maksan niistä 8,90 €. Iisalmeen pääsen klo 21:00. Marssin taksiasemalle otan taksin ja ajan sillä kotiin Lohkarekuja 8:aan klo 21:15 ja maksoin siitä 21 €
---------------------------

Tee matkalaskut:

Tee alla olevan kaltainen matkalaskupohja. Hae siihen tämän päivän korvausmäärät. Huoledi siitä, että taulukko laskee kaikki värilliset solu, kun arvot syötetään.

Tarkista, että matkalasku tulostuu yhdelle sivulle.

(tarkista kilometeri- ja päivärahakorvaus netistä)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti