torstai 18. joulukuuta 2014

Palkka


Firmassa Helenan Biili Oy myyjillä on provisiopalkka. Provisiota Helenan Biili maksaa seuraavan säännön mukaan:

Yli 100 000 € myynnistä maksetaan sen yli menevästä osasta 3 % provisiota. 

Esim. jos myyjä myy 150 000 € hän saa provisiota 50 000 €:sta 3% = 1 500 €. Siis hänen rahapalkkansa on peruspalkka + 1 500 €. Kukin myyjä saa aina peruspalkan vaikka myynti ei yltäisi 100 000 euroon.

Tässä on palkansaajat työkirja, jossa on henkilötiedot, kuukauden myynti, ennakonpideätys %:tit ja rajat, ammattiliitto maksut jne.

Työkirjassa on myös taulukko, jossa on vuoden 2014 palkasta vähennettävät maksut ja niiden perusteet. ETSI tällä hetkellä voimassa olevat palkkaan liittyvät maksut ja perusteet. Korjaa taulukko vastamaan kuluvan vuoden palkanmaksuperiaatteita. Linkki 2015 tietoihin.

Tee työtekijälle palkkataulukko, joka laskee työntekijän palkan ("tilinauha"). Kun taulukon käyttäjä syöttää siihen palkansaajan työntekijänro:n. Suojaa taulukko niin, ettei käyttäjä pysty syöttämään muuta kuin henkilön numeron.

Taulukon ulkonäön voit muotilla mieleiseksesi, Vaatimukset: erittele peruspalkka, provisio, näkyviin omina kohtinaan palkasta tehtävät vähennykset (myös prosentit näkyviin)

OHJE ja VIHJE:

Vähennysprosentit yms. voi laittaa omaan taulukkoon, josta ne haetaan. Jos prosentit muuttuvat, voit muuttaa ne yhdestä taulusta.

Iän laskeminen: =PVMERO(D2;NYT();"y"), jossa D2 on syntymäaika (lyhytpvm), NYT() hakee tämän päivä päivämäärän, ”y” tulostaa näytölle vuodet (”d” tulostaa päivät ja ”m” kuukaudet)

Kannattaa nimetä työntekijätaulun tietoalue, jota voit käyttää funktiossa.

=PHAKU() hakee tarvittavat tiedot työntekijätaulusta

=JOSVIRHE() saa taulukon siistittyä virheistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti