perjantai 16. syyskuuta 2016

Suosituimmat tuotteet

TAVOITTEET:
Osaa luoda taulukokn ohjeiden mukaan. Osaa soveltaa aiemmin oppimaansa hyväkseen. Osaa selvittää, miten tulostusasetukset tehdään sekä tarkistaa tehdyt asetukset. Osaa selvittää miten lajittelu tehdään ja toteutaa sen ohjeiden mukaan.

TEHTÄVÄ: Tee ylläolevan mallin mukaan taulukko suosituimpien tuotteiden hinnoista.
Tallenna säännöllisin väliajoin taulukko nimellä TUOTTEET.

LASKEMINEN:
Alennusta annetaan tuotteista tällä hetkellä 10 %, mutta se voi muuttua. Joten sijoita alennusprosentti soluun ja tee viittaus siihen oikein alennus € sarakkeeseen.

Testaa, että taulukko laskee oikein, kun alennus on 50 %.

Luo oikea funktio riville yhteensä. Tee sarakekisiin alennus ja uusi hinta laskutoimitukset (aloita = -merkillä). Hyödynnä kaavan kopiointia (täyttökahva) aina kun se on mahdollista.

Laskukaavat:
Alennus = Hinta x Alennusprosentti
Uusi hinta = Hinta - Alennus

Laita taulukkoon näkyviin tuotteiden alle halvin ja kallein hinta sekä hintojen keskiarvo käyttämällä funktioita. Funktiot sarakkeiden  HINTA ja UUSI HINTA alle.


MUOTOILU: Muotoile taulukko mallin mukaiseksi.
Esitä kaikki luvut kahdella desimaalilla, älä laita niiden perään valuuttamerkkiä.
Keskitä otsikko ja sijoitusnumerot.
Lihavoi kaikki otsikot.
Tarkasta esikatselulla että taulukko tulostuu mallin mukaisena, yhdelle paperille.
Lajittele taulukko hinnan mukaan nousevaan järjestykseen.


KAAVIO:Luo uuteen taulukkoon pylväskaavio, jossa näkyvät vierekkäin tuotteen vanha ja uusi hinta. Nimeä taulukko nimellä kaavio.

Muotoile kaavio niin, että siitä näkyvät kaikki oleelliset tiedot (tuotteen nimi, hinnat, otsikko, y-akselinotsikko, x-akselin otsikko).

TULOSTUS ASETUKSET: Aselttele tulostusasetukset, niin että talukko ja kaavio asettuvat yhdelle sivulle. Tarkasta esikatselulla, että myös kaavio tulostuu siististi yhdelle sivulle. ÄLÄ TULOSTA vaan tallenna asetukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti